عامل بیماری یک ویروس از خانواده سیرکوویریده می باشد که دی ان آی مدور می باشد.عامل بافت های لنفاوی مانند تیموس.طحال جگر.مغز استخوان را تحت تاثیر قرار می دهد.و سبب بروزاتروفی بافت لنفاوی .جوجه ضعیف و پژمرده.کم خونی و مرگ می گردد. تعداد مرگ ومیر در این بیماری کم است.عامل بیماری از راه تخم مرغ به نسل بعد منتقل می گردد.این عامل ضعیف است و دربرابر نورخورشید و گند زدای معمول مقاومت چندانی ندارد.و سریع از بین می رود.ایمنی ذاتی و ایمنی همورال در جلوگیری از رخداداین بیماری تاثیر دارند.از راههای انتقال بیماری مکانیکی.مرغ مادر.و.آب و دان آلوده می باشد.می باشد.این بیماری تحت درمان قرار نمی گیرد فقط تلفات نچندان زیاد را باعث می شود.و تنها مشکل گله تولید جوجه های ضعیف . وازده می باشد.برای تشخیص عامل بیماری باید از جاهای گفته شده نمونه گرفت وبه کمک تست سرمی الیزا ویا PCRاستفاده کرد.برای پیشگیری باید جوجه های ضعیف از بقیه جدا شود.و محل ضد عفونی شود.هم چنین با ضدعفونی دان و آب از ورود عامل به گله جلوگیری می شود.